🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄Czosnek. Każdy go zna. Jedni go uwielbiają, inni niecierpią.

Jest warzywem, przyprawą i rośliną leczniczą.

My w Zagrodzie stosujemy go do wszystkich w zasadzie potraw, szczególnie zimą.

Ale….umiemy też zrobić z nim czary-mary , a mianowicie fermentujemy go. I wówczas powstaje CZARNY CZOSNEK FERMENTOWANY, czyli superfood, żywność funkcjonalna, naturalny antybiotyk. Samo dobro 🤩. Zawiera dużo witamin, minerałów i aż 18 aminokwasów spośród 20 podstawowych oraz antyoksydanty.

Smakuje wędzoną śliwką, morelami i ma bardzo przyjemny aromat. I co najlepsze-po zjedzeniu go nie jedzie od nas czosnkiem 🤣😅😆.🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄

Warto spróbować!!!!!